Kuchenne Rewolucje w Czeladzi. Gessler i "Cała wstecz" [wcześniej Trzy Smaki]. Poznaj MENU

mat. prasowe
Kuchenne Rewolucje w Czeladzi. Tym razem Magda Gessler odwiedziła restaurację "Trzy Smaki" [obecnie "Cała wstecz"]. Czy Rewolucję będą udane? Przekonamy się już w czwartek wieczorem. Zobacz zwiastun...

Kuchenne Rewolucje w Czeladzi. Gessler i "Cała wstecz" [wcześniej Trzy Smaki]. Poznaj MENU

Krzysztof, właściciel restauracji „Trzy smaki” wykonywał wiele zawodów, min. jako cieśla w kopalni i sprzedawca odkurzaczy. Jako sprzedawca odkurzaczy odnosił nawet spore sukcesy, zdobył nawet tytuł sprzedawcy „sprzedawcą roku” .

Właśnie wtedy poznał swoją żonę Iwonę. Kiedy się pobrali, a Iwona odzyskała swoje pieniądze po podziale majątku, postanowili skończyć ze sprzedażą odkurzaczy i otworzyć restaurację. Nie mając żadnego doświadczenia w tej branży optymistycznie uznali, że jakoś sobie poradzą i wydzierżawili ogromny teren, na którym znajdowała się restauracja i … odkryty basen olimpijski. Niestety od razu na starcie przekonali się, jak bardzo się mylili. Basen o wymiarach olimpijskich, mogący pomieścić 3 000 000 l wody jest w stanie kompletniej ruiny i do tego nieszczelny , więc zupełnie nie nadający się do użytku– remont poza ich zasięgiem finansowym, a stan restauracji również pozostawia wiele do życzenia i wymaga remontu, ale udało się ją uruchomić.

Krzysztof chciał , żeby jego w ich restauracji połączyć tradycje 3 kuchni ; włoskiej, śląskiej i polskiej, dlatego nazwał ją „Trze smaki”. Niestety, w kuchni ciągle zmieniali się kucharze, więc utrzymanie stałego menu i dań na dobrym poziomie okazało się niemożliwe. Dlatego kiedy w „trzech smakach” pojawił się Olek, kucharz z 40 letnim stażem pracy Krzysztof odetchnął z ulga, ale też bojąc się utraty kolejnego kucharza nie potrafi zwrócić mu uwagi na żadne niedociągnięcia. Oczywiście w takiej sytuacji ukryta na rozległym terenie, jako dodatek do nieczynnego basenu restauracja musi przynosić straty. Iwona i Krzysztof, zadłużyli już nie tylko siebie, ale też siostra Krzysztofa, żeby ich wesprzeć zaciągnęła kredyty, wspiera ich również mama Krzysztofa – sytuacja wygląda naprawdę tragicznie, a pomocy znikąd. Dlatego zdesperowani właściciele liczą na pomoc Magdy Gessler. Tylko jak reanimować restaurację wymagającą remontu na terenie basenów miejskich „w ruinie”? Czy słynna restauratorka poradzi sobie z takim wyzwaniem?

"Trzy Smaki" po Kuchennych rewolucjach Magdy Gessler - przykładowe MENU:

Na przystawkę:
Galaretka (150 g) z salsą pomidorową - 7 zł

Na obiad:
Żur Śląski (300 ml) z ziemniakami i białą kiełbasą - 10 zł
Bigos Królewski (300 g) z dziczyzną i borowikami - 15 zł
Rolada wołowa (150 g) z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą - 25 zł

Na deser:
"Zupa nic" budyń waniliowy z musem malinowym i adwokatem - 8 zł

Emisja program:
Czwartek 17 listopada
godz. 21:30, program TVN

Czytaj więcej o Kuchennych Rewolucjach w Czeladzi:
Kuchenne rewolucje w Czeladzi. Magda Gessler odwiedziła "Trzy smaki"

Kuchenne Rewolucje w Czeladzi. Gessler i "Cała wstecz" [wcześniej Trzy Smaki]. Poznaj MENU

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie